cinta

apa ada pada jiwa seorang lelaki normal macam gua ni? gua perlukan seseorang yang tahu hanya gua untuk dia. seseorang. bukan dua atau tiga orang. cukup seorang itu tahu gua lah yang dalam hati dia, yang tahu segala usaha gua lakukan untuk dia, yang tahu bila gua senyum, yang tahu bila gua sakit. susah gua nak kongsikan. tapi bila hari2 gua terumbang-ambing sebab benda ni. sampai bila gua kene jadi pesakit? senang, dia boleh cakap dia sayang gua. hanya pada kata2 semata2. dalam masa sama dia ada orang lain yang dia sayang. gua cuba faham situasi dia. tapi perlu ke gua cerita. gua ni lelaki normal. yang punya hati, perasaan, ego dan sebagainya. apa bisa gua berkongsi permata gua dengan orang lain? dan mampukah gua untuk menjadi seorang lelaki normal yang kongsi kasih sayang seseorang dengan lelaki normal lain? normalkah gua? dan untuk hidup gua. bukan untuk berdrama. dunia penuh penipuan. gua berdiri diatas paksi realiti. dan untuk itu gua perlu cergas untuk menghadapi realiti hidup gua. ya, cinta itu indah. dan juga menyakitkan. dan gua tak salahkan sesiapa atau apa2 untuk apa yang terjadi pada diri gua sebab gua akan terima seadanya siapa gua sebenarnya diatas helai dunia ini. dan untuk itu gua cuma dia tahu, gua lelaki normal yang mahu hidup normal dan perlu seseorang yang normal untuk membantu gua sentiasa hidup normal. akhir kata, sebakul kasih sayang buat si dia yang mencuri dan menyakiti hati gua.

                                                                                                                               
                                                                                                                                   

10 comments:

Nabil Fizri said...

cinta...

farsh said...

love hurts.

Mohd Muzamel Zainal said...

ouch dude..

masturah idrus said...

permata itu bukan hak milik mutlak u bro. tp bro,aku juga pernah menjadi permata itu,bukan aku tamak,aku tersangkut. aku tak boleh lari,aku tak boleh keluar. dan. aku buntu.

{lumut} said...

wa terasa sakitnye dgn entri lu ni..
lu mintak kat Dia..
sbb wa x leh nk tlg..
cinta mmg sakit.

Encik Akmal said...

satu pintu tertutup, akan ada pintu lain yang terbuka.

azie said...

to meet the one, you have to meet the wrong person first... n i know it's painful, but i know you are strong...
juz be patient and that batu permata yg akan jadi hak mutlak u sorg je will come...
n maybe without u realizing it..

u still have us kan hillman... =)

teddy said...

thanks everyone.

terima kasih semua.

cik CumeY said...

senasib...
its soo painful..
only yang kena jerk tau..
but like my mom always said
" akan datang sesuatu yang buruk untuk kita lalui seblm datang yang manis...dengan itu kita akan lebih menghargai..."


eceh!tersaiko jap..

hilman.teddy said...

yela.itu apa yang saya sedang merangkak melaluinya. =(