raya amerika

gua tak sabar nak balik rumah habiskan sisa2 cuti ni. gua dah bosan jadi student ni. asyik2 asaimen. cuba suruh tidur ke. makan burger mekdi ke. ini tidak, folio, folio, folio.

jumaat ni sampai rumah boleh berbuka dengan famili. mak ayah, dan adik gua yang baru akan sampai dari sg petani. sian dia, belajar jauh2. gua dah cakap, belajar rajin2 boleh dapat 9A. boleh belajar dekat beverly hills, dekat sikit dengan rumah kami. ini tak, nak jugak kat celah2 hutan tu.

tapi, gua macam sedih je nak balik tahun ni. gua takut terkenang kisah silam. gua tak mahu lihat gambar2 raya famili gua yang tersusun kemas tepi tee vee dan yang tergantung di dinding sebelah meja makan rumah gua. sebab,

gambar 2004-baju melayu ungu
gambar 2005-baju melayu hitam (ini pun sebab ada majlis graduasi kat sekolah gua)
gambar 2006-baju melayu hijau gelap
gambar 2007-baju melayu ungu
gambar 2008-baju melayu biru
gambar 2009-baju melayu hijau gelap

semua baju diatas adalah sama ya kawan2. memang gua dan bapa gua sepesen malas nak beli baju melayu. apa barang raya pakai baju melayu sehari je tapi shopping bagai nak rak. gua ngan bapak gua sental louis button je. baru made in france.

erk, gua tilik semalam kat uncle liong. dia suspek baju raya tahun 2010 ni kaler biru. gua malas datang sesi fotografi famili tahun ni,. uncle gua boleh kerat gambar gua kat gambar raya 2008 pastu copy and paste jeh. ngam la tuh, time tu pun jambu macam anuar zain.

9 comments:

cik tasha shafzan said...

bestnyer ada sesi fotografi famili..
hm...
sobsobsob..

hilman.fikry said...

ishh, asal lak camtuh.

awk xde ke?

[L]y[A][N]a ~ said...

wow!
studiomate2ku byk darah artis ;D

hilman.fikry said...

ahaha, jgn melampau. bukan setakat darah artis. darah semua pahlawan ada.

[L]y[A][N]a ~ said...

dalam darah ko mgalir darah sape?

hilman.fikry said...

darah O. haha

yuyu... said...

haha..lawak2...:)

Nad Ali said...

2010-kaler pelangi baru hippies heh :B

♥farra♥ said...

laa.. np xnk amek gmbr ngan family?? pape pon, selamat hari raya.. =)