10 cara Mengatasi Masalah Ekonomi.

p/s-antara duit dan nyawa?


1.anda buleh mula membeli tabung tembikar dan CUBALAH mengisi 10sen sehari.
2.mula untuk berfikir tentang hari perkahwinan anda kelak supaya tetamu tidak hanya makan di atas daun pisang.
3.mengelakkan diri terpengaruh dengan keluaran summer guess yang style.
4.cuba amalkan budaya dating hanya di halaman rumah gf/bf korang.
5.buat perokok2-tenung dan fahami cerita sebalik tabir gambar2 kejam di kotak rokok baru.
6.buat gadis2-percayalah lelaki suka akan melihat mereka yang hanya berbaju kurung ala2 oldskool.
7.terlihat tin bersepah di tepi jalan? angkat tanpa segan! jual untuk kurangkan belanjawan.
8.periksa bawah bantal parent korang ,atas kelambu,belakang bingkai gambar;mungkin ada duit yang disorok.
9.buat ibubapa-tingkatkan peratusan perbelanjaan utk anak2 anda.percayalah,mereka sudah pandai menabung.
10.kekal bersentuhan dengan tun dr. mahathir untuk mendapatkan tips2 bernas tentang ekonomi.

5 comments:

fina. said...

kalau pakai baju kurung prep pegi mid boley?

shhned said...

haha hilman ni kelakar owh.
u amalkan ke tips2 ni?

hilman.teddy said...

fina-u pakai lah bju kurung ape pun.i xnk pndg dah.huaha.

hilman.teddy said...

shned-haha.i lak kelakar.marilah berkempen.semua amalkan.mestilah.sy nak kahwin tahu! =D

gAdees biRu said...

klu mkn ats daun pisang p0n pe slhnye??hmmm..