hye orang di-rantauan!

tiba2 ramai pergi meninggalkan tanah negara. tiba2 makin ramai meneruskan perjalanan hidup untuk belajar di negeri sebarang. mesir, amerika, australia, china, indonesia, ada je lah destinasi pilihan masing2. semua dengan gambar baru masing2 yang diambil dari pelbagai sudut darjah serta suasana.

gua? rilek je belaja kat pj.

buat apa pergi jauh2? lu orang pergi amerika bukan nya ada laksa perlis pun. confirm2 dak2 kelantan susah nak dapat stok budu mahupun serunding ke. baik lepak malaysia. apa nak semua ada. bersepah2. poyo je belajar jauh.

gua kat sini?

emak bapak adik beradik keliling pinggang. tiap2 hari leh main cubit2. lu orang apa barang. setakat contact pakai facebook or ym baik tak payah. tak remaja la camtu. gua hujung minggu je bawak adik gua pergi taman? lu orang boleh ke? agak2 bosan teman mak gua gi bergosip kat rumah jiran? lu orang?

lagi.

lu orang mesti nak bangga ngan awek2 minah saleh kan? tak pun yang pompuan suka lah tengok laki2 cute kat seberang tuh. aduh. apa barang wei. malaysia ada mawi tahu tak. lepak sini sudah. diana danielley tu ada. lisa surihani pun ok. apa yang tak cukup? cakap2. gaduh kang.

tambahan lagi.

universiti2 di malaysia sudah bertaraf antarabangsa. um, uia, utm, uum, upm, ukm, limkokwing, mmu, uitm(sorry r uitm last) sudah dikenali ramai. kolej2 pun ada untuk membentuk masa depan yang cemerlang. segi ada, taylors ada, klmu ada, kliuc ada, mahsa ada. (sorry la mahsa last, gua nyampah tengok iklan lu orang.bajet penyelamat negara). jadi? siapa mereka tanpa anak2 malaysia ni? kenapa perlu bla dari periuk nasi sendiri?

mahu lagi?

tak ke susah2 korang nak kene pergi naik kapal terbang. kalau terhempas macam mana? lepak bukit bintang sudah. leh jalan2 naik monorel. nak kayuh basikal pun takdehal. tak ke sia2 sambutan hari raya korang semua? penangan ketupat sana dengan air tangan nenek punya ketupat kat kampung lain kot. sapa suruh gedik belajar kat jepun.

kalau 31 ogos mesti kau orang tak dapat cuti. kalau study kat malaysia dah dapat cuti. boleh hang out kl jap. konvoi moto ramai2 lepak dataran merdeka. kat indonesia tu ada ke dataran merdeka? padan muka korang.sape suh belajar jauh2.

hurmm.

dan paling jijik sekali. kau orang tak boleh naik kereta proton atau perodua lagi. tiada lagi kedai mamak untuk korang tengok match bola. loser gila kot. tak malaysian la camni. korang dah tak boleh tengok aliff aziz kat tv3. korang dah tak mampu usha mat rempit pacak 7 tiang. kat amerika pun tak da. PADAN MUKA. gedik lagi belajar kat seberang.

kenapa? kalau 4 musim tu dah hebat ke? malaysia hebat lagi kot. bersepah2 musim. musim durian, musim rambutan, musim mengawan, musim panas terik, musim basah2 manja, musim babi pun ada tau tak. hebat kan malaysia? setakat tangkap gambar korang main salji. aduh. tak payah la. gedik je. kite orang main tangkap ikan laga tak bising pun. =p

dah la tu weyh.balik je lah. belajar kat malaysia lagi bayam dari belajar ka negara orang. naik kan ekonomi negara diri sendiri dulu. korang ni. tak fikir panjang betullah. aduh. SATU BANGSA, SATU MALAYSIA.

p/s-kat sana tak da najib! bwekkkkk. =D

***

cibai tol lah. menyesal gua tak belajar betul2.kalau tak mesti gua skor spm.pastu dapat tajaan pergi belajar kat negara orang.boleh belajar pasal negara orang.boleh rasa persekitaran baru. boleh kenal dengan ramai orang. grad oversea market sikit. nak cari bini pun senang.haha.

sebenarnya, gua tulis sebab gua jelez je gila babi ngan budak2 belajar oversea ni.bengang sial.KAH3.

17 comments:

LIZ; said...

haha. sama aa. jeles X[

aishah ibrahim said...

rilek la teddy.
mesia pun okay saja wut.
( ;

Liyana Adib said...

HAHAHAHAHA. da agak dah. u jealous sbnrnya! :p :P

Mohd Muzamel Zainal said...

relax bro, malaysia ada macam2 kan.. lu yang kate.. bukan gua.. hahaha

afiq ohh afiq said...

kenapa uniten x tersenarai weh?
ni yang x best nih..
haha..

rara (; said...

hahahahaha
panas ja bdk bljaq oversea bc. haha ;p

hilman.teddy said...

haha. biarlah.kain orang. kain sendiri jangan terlondeh. macam mana kita ni pun. sama je semua. =D

azie said...

haha...
xpe, nnti ade rezeki sure dpt nye..
no worries..
tp cnie pun best gak kan...
dpt jumpe i slalu... hahaha...

riziaq said...

hahaha hai hilman!
baik pnya post ;)

hilman.teddy said...

azie- haha. amin. boleh2. boleh lepak ngn ulat bulu jeh.

rizi-haha.baik ke? jgn r gmenuruh sgt ek. goodluck utk anda disana!

intan.maisarah said...

gua jeles jugak@@@@ waaaaaaaaaa!!!!!

jen said...

aku da agak da..haha..siot..lek r teddy,oversea mane ade rokok nusantara.. =P

KIBA kline said...

terasa doe.
;P

haha.

miephobia said...

asal wa nye u xtersenarai!
nie ag jeles bai..;D

hilman.teddy said...

kiba-asal doh terasa? ko org perantauan ke??

mie-kasi lilek la brother. otak dah tak larat nk listkan uni2.haha.

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

jiangjiu said...

You must also make sure that it signifies the bond between thomas sabo bracelet you and your partner, who have come from different ethnicity, discount thomas sabo bracelet background and of course have different personalities and way of thinking. And if you are looking for perfect ring then you must also make sure that the ring which have selected for cheap thomas sabo bracelet your bride must fulfil all her requirements in terms of style, design and metal. thomas sabo bracelet clearance You can find host of choices in wedding rings ranging from traditional to modern designs. You can also engrave some personal messages on your ring as a reminder and expression of your lifetime commitment. But no matter whether you are buying wedding rings that are already available in the market or you are designing your thomas sabo charm bracelet own ring it is good to allow your lady to select the ring for herself. This will help in you in your selection and you will be also satisfied that your lady will love the ring. Your lady will wear thomas sabo bracelets uk the ring everyday for her rest of the life. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage. The history of Celtic Art is fascinating, rich with myth, folklore and mystery.