Pagi X'mas

gua bangun pagi. gua cari jam. gua cari hp gua. baru 8.30. awal lagi. pertama kali gua bangun awal dalam era tahun 2009 ni. akhir tahun baru nak berubah. standard la seorang arkitek buat kerja last minute cam gua ni.
sungguh banyak misscall serta mesej yang dikepamkan masa gua tidur. gua malas nak serabutkan diri gua pagi2 ini. gua campak tepi dulu.

gua eksited. gua pergi kat tingkap bilik gua. gua usha stokin yang gua gantung semalam. pundek! xda papa pun. gua dah bajet santa kelaus nak letak hp baru ke. awek baru ke. yamaha r-6 ke dalam stokin itu. gua dengan agak kecewa dengan tabiat buruk santa kelaus zaman sekarang ni. sangatlah racist! gua call membe gua abu. dia ni jahil sikit. minum arak. sembahyang jumaat tak pergi. kaki perempuan. senang cerita ala2 barat la. dia pick up phone, dia kata santa kelaus bagi lady gaga dalam stokin dia. gua yang panas dan jelez terus letak hp.

apakah nasib gua di pagi x'mas ni.

biarlah apa nak jadi. gua bukak baju. gua ambil tuala. gua sentap baldi mandi gua. meneruskan perjalanan ke jamban. tiba gua di jamban. gua tengah gosok gigi. tiba2 masuklah seorang perempuan linkungan 30-an. gua buat biasa je lah. gua usha je diri gua kat cermin yang kacak tu sambil berus gigi. gua dah biasa dah mandi sambil perempuan usha.

tiba2.

merry christmas dik! kata cleaner uia itu kepadaku. gua yang terkejut terus terludah segala buih2 colgate dalam mulut gua. gua mula berfikir. adakah gua seorang kafir. maksud gua. gua tak da pun tatoo Jesus Christ kat belakang badan gua ke. gua tahu lah gua pakai boxer. tapi saya tak sambut krismas la makcik. tapi tak apa. gua buat rilek. gua layan baik lah makcik tu.

"haha.ye2 mak cik. mak cik  tak cuti ke krismas2 ni"tanya gua padanya dengan niat menjaga hati.

"apa kau cuti hari natal sebegini. merepek saja kau ni!" jerit dia pada gua dengan nada yang agak tinggi dan ditemani muka yang serba tiada selera berahi.

gua tersentap. gua ternganga. apa kes mak cik sorang ni. tadi wish gua krismas. sekrang tengking gua pulak. gua ketatkan ikatan tuala. gua buka langkah seribu. gua masuk tandas gua kunci. gua dah fikir macam2. mak cik tu ada masalah mental di pagu hari mungkin. gua malas nak layan. gua main sabun lagi bagus.

tiba2. ada orang ketuk pintu. okayh ini gua tipu. haha.

2 comments:

enuLwanie said...

akak tu tersentap la tu..
ari ni ari krismas, tapi dia kena kerja.
bru plan nak jalan2 dgn pkwe.

bgusnya mandi awal2.
sy pun baru bangun.

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

wakakakaka..

cleaner uia terbaik..!!

slalu usha tgh badan aku..melihat 'adik'ku yg sedang menggeliat..huahaha.. teddy,main sabun jgn kat tandas aku..