Jejaka MRSM.

budak mrsm sweet talker? biar betul korang ni. kejap nak tanya ketua warden gua dulu.

...

...

Ustaz Rom : Assalamuailaikum. Siapa tu?

Gua : Waalaikumussalam. Ni saya ustaz, Hilman. Saja nak tanya khabar. Ustaz busy ke?

Ustaz Rom : Ustaz tengah tanda kertas exam adik2 kamu ni. Kenapa ni hilman. Awak tak sihat ke sampai call saya?

Gua : Tak da lah ustaz. Saja nak tanya soalan sepam dua. Sebab ustaz kan ketua warden budak2 mrsm.

Ustaz Rom : Hurm. Okayh2. Apa soalannya?

Gua : Saya dengar cerita. Orang cakap budak2 mrsm ni sweet talker. Betul ke?

Ustaz Rom : Memang pun. Ini kerana sistem MARA akan melahirkan pelajar2 yang manis mulut, pelajar yang petah berkata2, bijak bertinta2.

Gua : Ouh. Kira kami ni sweet talker la ni.

Ustaz Rom : Jangan risau. Saya kenal awak semua lebih lagi dari gadis2 kat luar tu. Manis2 korang pun, korang tak desperate.

=D..ustaz mengakhiri perbualan dengan sekuntum smiley.

7 comments:

jen - jen punye cite said...

haha..ayat last mcm babi.asl ni weh?

jap2..kire aku ni swit talker gak ke?wow...uhu

pembaca blog.. said...

kalau begitu,betul lah yang aku juga sweet talker...manis berkata2,petah menyusun ayt,bijak mengatur strategi dan hebat menawan hati para pembaca...wasalam...otak yg cerdas terlahir dari badan yg cergas...insyaAllah,semoga kita bersama2 menuju kejayaan...

♥ p a n y ♥ said...

hehe mrsm mane?

hilman.teddy said...

pasir salak , balik pulau. =D

Anonymous said...

wah. makan dalam ni bro. terima kasih.
desperate?

M

miephobia said...

yeah! cun.mmg sweet talker.
lagi2 bile kantoi n dalam JDM..
gua xpenah masuk okay..kah3

jak² said...

patut ar ramai je ckp aku ni sweet talker. lol