bersahaja.

kau orang ada kenal mana minah2 dari luar negeri yang culture shock tak bila datang kl belajar? kalau ada, roger gua. gua nak intibiew la. tak kisah la cara perbualan mereka yang berubah ke, ataupun senarai playlist mp3 dalam henpon mereka ke. tak pun dressing mereka ke kelas yang lain macam ke, contohnya bertudung lain macam ke. tak pun gambar2 yang mereka aplod di akaun fesbuk mereke ke. ataupun cerita2 menarik di blog mereka ke.

p/s - tidak langsung ada kena mengena dengan mana2 awek kuala lipis, kamunting, sungai petani, pasir puteh mahupun pontian.

8 comments:

Amal said...

ada junior aku dulu, sekolah tudung labuh kemain. stadi kat limkokwing, freehair, seksi dan terus seksi.

aku tak salahkan limkokwing sbb aku suka u tu. tapi benda ni mcm diri sendiri lah kan. ah aku nak ckp pun, aku tak ada lah baik mana. haha

hilman.fikry said...

jgn pernah salahkan persekitaran. diri sendiri jua yang handle hidup ini. =D

:: cekodod :: said...

kawan aku da tak leh diselamatkan lagi..sebenarnya boleh tapi dye yg xnak berubah..blaja kat perth dunia berputar 333 darjah skang..perubahan tu toksah kata..mcm new person
act,ramai kan org culture shocked?

hilman.fikry said...

mana ada. tak ramai pun lahh. haha (tipu)

Catherine- said...

aku culture shock tiap kali melihat betis laki byk bulu!!


ewwww...

(termasuk shock jugak tu kann...)
p/s boleh x ko padam word verification tuh?? mata aku rabun kambing..

hilman.fikry said...

hahaha, sekian lama aku menulis. tak pernah sorang pun mintak tolong padam benda alah tuh. demi kau lah. nanti aku pdm k.

sery said...

ramai je budak2 tudung labuh ilang tudung, pakai skirt pndek2. nak senarai ke?

hilman.fikry said...

hahaha.xyah la. =D