sekolah bukan selekoh.


dulu...sekrang lain.
sekolah.suatu persinggahan yang menyakitkan.perjalanan yang harus ditempuhi bertahun2 lamanya.mencipta pelbagai riang ketawa,gelak tangisan,suka duka mahupun sakit perit.yang pasti,dulu aku langsung tak mahu ke sekolah.tapi hari ini,aku seperti mahu kembali ke masa itu.masa aku dahulu.
lu orang muka nak palat.tapi wa tetap rindu.
satu benda paling aku suka pasal sekolah aku sebab penduduknya majmuk.mereka datang dari pelusuk negeri.sayap aku menjadi luas.dari penang ke kelantan ke perak ke kedah hingga ke tempat aku sendiri, selangor.
menjadi kebiasaan selepas cuti mereka mambawa makanan dari kampung.orang penang biasalah, dengan nasi kandaq lauk ayam madu.budak2 kelantan mesti bawak budu.tak pun serunding.stim beb makan ramai2.aku standard la.duk kl,bwk mee sedap sudah.haha.
awek2 tau buatkan baju aku tuh.
banyak kenangan aku kat sini.nak cerita memang tak cukup hari.sikit2 nak kongsi buat pedoman serta pengajaran boleh lah.dulu aku maskot rumah sukan aku kot.nama rumah sukan kita orang suria.kira rumah kuning la.pukul kang.aduh.jadi,membe aku si kayrol jadi si beruang pooh tu.aku jadi si lebah.bukan apa.aku dah planning dengan kayrol malas turun latihan kawad.jadi kita orang jadi lah maskot sebab tak nak kawad punya pasal.
majulah sukan untuk negara.
kat sini jugak aku kenal rugby.bagi aku sukan terbaik dalam dunia.bukan apa,rugby memang satu permainan untuk budak2 pandai.maaf jika terkasar.tapi inilah kenyataanya.banyak tempat aku dapat pergi sebab main rugby.aku ingat lagi,masa tu mspp under 18.gua memang nak main.sekolah aku,kalau nak keluar,kene mintak kebenaran kat cikgu homeroom dulu.kalau dia jenis cerewet,mati lah kau sorang2.cikgu cakap aku ni banyak main sangat.jadi,dia tak nak bagi aku keluar.dia kata kalau nak jugak kene skor exam lepas ni.aku malas cakap.rugby punya pasal,aku belajar cam sial.jap lagi semua result aku dapat b+.
melompat awak.ni kira hebatlah untuk standard budak2 bengap cam aku.apa lagi.kasi taruh lah.haha.
nak je aku angkut bawak balik rumah.
junior aku dulu memang comel2 semuanya.berikutan tahap keyakinan yang masih rendah,aku tidak menghiraukan mereka semua.mana masuk air,aku sental.yang sombong2 bajet hot memang stok kene kutuk lah.kat sekolah dulu awek aku namanya gitar kapok.haha.kat sekolah awek aku gitar lah.kat sini lah bermula segala perjalanan muzik serta bunyi2an dalam hidup aku.sekolah aku ada disediakan bilik jamming.setiap petang kite orang lenjan.tak ingat dunia.tu result spm tak ingat dunia jugak.haha.hentam sajalah labu.
gua memang rindu horlick panas lu org!!
dewan selera? selera ke? mesti punya.kalau aku dapat balik ke maktab aku balik.benda first sekali aku nak buat, pergi jumpa makcik2,abg2 DS(dewan selera la.tu pun tak tau).cikgu nombor 2.btul,tanpa dorang siapalah perut aku ni.banyak kisah best kat DS ni.masa bulan puasa.bulan ramadhan la,tak kan disember pulak.aku memang lapar gila.tak sahur.membe aku pun mesej abang DS.hari ni masak apa? abg tu pun reply ikan kembung masak merah.biasalah,diorang still kene masak lunch untuk perempuan2 yang period.membe aku pun cakap
"kita sental je lah.lapar dah ni".pergilah awak ke DS tu.tutup pintu.cover line baik punya.masuk2 dapur abang tadi kata."kita makan special.aku masak ayam masak merah tuk korang!".cilaka.makan lah.apa lagi.bukak puasa awal aku hari tu.haha.

esoknya paper last:biol logi.
seperti biasa.aku dalam golongan yang disayangi cikgu lah.faham2 je lah ek maksudnya.memang aku tak suka kene kongkong dulu.kene buli.biasalah cikgu,mesti nak buli punya.lama2 aku fikir bende ni sebenarnya kecik je.kalau hidup nak senang baik tak payah hidup.betul tak? ambik je apa dorang bagi.mana elok simpan.mana tak elok,suka hati korang.aku ambik je.haha.betul ni.cikgu banyak tolong kita.kita je tak nampak.walaupun memang ada yang tak boleh pakai.nak buat camne.terima je.itu lah pengalaman sebagai cerita untuk tatapan anak2 kita nanti.betul tak?
lu bikin bikini lah mat.
banyak kisah lagi sebenarnya.ada masa aku cerita lagi.hari ini cukuplah sampai sini.tak payah lebih2.korang pun sekolah jugak dulu.biasanya kisah budak2 asrama ni, sama ja.cuma berlainan versi sikit.macam mana pun.aku di sini walaupun berasa kurang senang,tapi aku tetap bangga lah nak mengakubahawa aku rindu sekolah lama aku.terima kasih lah ye sekolah kerana memberi aku bermacam2 cerita.

apek cina sekolah gua tengah semayang.

12 comments:

TIA said...

wahau
best2 duk asrama..
lagi2 bila warden setiap malam ada ronda
=/

-N e Y r A- said...

cool gile gambar2

toque said...

-Bnci skola tp rndu kat skola
-yeaa dakk??
-Mcmne tu?

riziaq said...

haha
;DDDD

mya said...

touge : bencinta laa jdi nyee :)

doriyuckey said...

FYI, DS dah tukar orang. horlick cair:(

hilman.teddy said...

tok-bising lah.pukul kang.

mya-haha.asl bercinta lak.xpasal2 je.kah3.

dori2-yeke.pdn muke! haha.

abdullahkadir said...

rindu cikgu wan la tu.

rara (; said...

zaman skolah mmg gempak! haha

doriyuckey said...

alah. tade nak padan muke nye. padan muke juniors la!

ngahahahahahXD

mya said...

haha , lagu faizal tahir la you , benci tapi cinta ! :D

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.