SelamaTinggaLembu.

gua sentap. gua usha facebook dia. seronok dia. lagu dia dah masuk radio. radio mana lagi. radio tahi x.fresh tu. seorang lagi gadis gitar gua hilang. siapa gua nak halang? macam gua cakap dulu. periuk nasi masing2. tak kan nak pakai MyVi je tak? Mesti mahu up jadi Vios ke. hari ini, gua belajar untuk lepaskan mereka. satu2 gua lepaskan. gua berjaya. gua dah carik telinga gua. gua tengok pun makin sampah je band2 baru yang timbul. gua tak boleh terima. bunyian hilang. lirik semua ke laut. pengisian yang kosong. petik getir semata2 mahu dipetik. ketuk drum semata2 mahu diketuk. sudah la. Satu Malaysia tak Satu Malaysia. Selamat tinggal muzik perdana Indie.


nota kecil : kepada cik ana raffali, selamat berhibur di dunia baru ! gua on speaker. gua cucuk kat laptop gua. gua click windows media player. terusan gua search Mungkin Nanti-Peter Pan. =D

5 comments:

azie said...

mahu up ke vios?? hehe...
tp i setuju ngn wat u wrote...
it's all true...

Mohd Muzamel Zainal said...

Siapakah Ana Raffali? another indie star?

Anonymous said...

cilakak. minat ana raffali jugak rupanya !
dah minah tu bwh aidit alfian recording company,
kena la ikut mana2 recording company tu antar lagu, nak buat macamana...

tapi dia lawa woo. ha ha.

ko layan wani ardy jela pasni.

- Jon.

hilman.teddy said...

ulat bulu-haha. i teringt vios u masa tgh tulis ni. =p

muz-haha. indie star ke? bakal kot.

jon-xdelah minat pun. cuma aku ni jenis support sikit gitadis2 comel.haha.tu lah.dia kejar impian dia.haha.wany ardy pun xlama lagi tu.dah ada market dah tu.

edy amir said...

mentaliti orang melayu malaysia:
bila lagu dlm genre tertentu ditranslitkan kpd bahasa melayu(aku tau melalui research yg aku buat),xkira indie or rock kapak(rock kapak di malaysia pada mulanya berbahasa english juga) lirikalnya wajib menjadi sa-buah lagu cintan.xkreatif.mcm sampah.menyampah.